2022-12-30 516 浏览
好耐未去过油麻地食饭啦,其实油麻地呢都系一个几多美食嘅地方嚟㗎, 尖沙咀旺角等地方,当然就会比较多商场,比较多连锁店,至于油麻地就会比较多 感觉民生一点嘅小舖 ,好多都唔系连锁店,所以食店各有特色,有时得闲都值得嚟行下揾下食。今次上嚟咗间四川菜,试下比较话同其他食开嘅有咩分别先,首先带咗一个烤鱼,呢个烤鱼系蒜香烤鲩鱼,平时食开嘅四川菜好少会用鲩鱼,嚟到做烤鱼都试下味道点样,出嚟嘅效果系大条啲,同埋肉质系几爽呀滑,还可以嘅,不过骨就多咗少少,另外叫咗个泡椒田鸡,煮法同其他食开嘅都有啲唔同,加咗啲云耳系中间,味道都有一定水准,另外当然亦都要叫个清炒莴笋,川菜必食,整体来说这间川菜多了一点港庣风味,各有所好。
2022-12-29