餐厅: 番尋味
资讯:

2024-09-24 155 浏览
今日落咗观塘工厦取货,见肚仔饿咪顺便Call埋同座既旧同事落几层「番寻味」吞Pop食个Tea 😎 哈哈自选面餐$34+$3+$3猪柳汉堡扒、肠仔厨师肠,通粉通粉唔会预先煲淋晒,食落还有一丝丝既弹牙口感;汤底+$3转蕃茄浓汤,味道我估系茄膏+蕃茄蓉熟埋,食到茄蓉,啱浓味人士😋 柠檬茶冻饮加$3,茶底顺喉唔涩,好饮👍🏻珍宝炸鸡髀餐$38+$3配蒜蓉厚多士,多士外脆内软,蒜蓉系自家制,香草牛油蒜蓉融合,好惹味😋炸脾预先腌制,炸既程度恰到好处,不会太干五香肉丁炒饭$49同一个师傅炒出来,所以一样镬气十足,肉丁份量都算比足料,第一啖入口已经食到很香嘅葱味,份量同样都系好大碟而且香气十足!生炒牛肉饭$46炒得好有镬气,而且饭粒干身粒粒分明,牛肉粒份量都唔少,最紧要系好食之余亦都好大碟,价钱都系$46,性价比很高👍🏻热奶茶茶香浓郁无苦涩味,奶同茶比例做到啱我喜好,我比较好奶味重啲。我地四个叹紧既时候,其实餐厅一直都收单出紧外卖,这就证明佢地真系好抵食。餐厅装修偏向80年代,其实对现今都巿,要还原这种装潢只有特色主题餐厅,但这些特色主题餐厅往往做唔番呢种情怀风味,价钱味道更不用说。我地四个人share

自选面餐$34+$3+$3
猪柳汉堡扒、肠仔厨师肠,通粉

珍宝炸鸡髀餐$38+$3
炸脾预先腌制,炸既程度恰到好处,不会太干

五香肉丁炒饭$49

生炒牛肉饭$46

热奶茶

我地四个叹紧既时候,其实餐厅一直都收单出紧外卖,这就证明佢地真系好抵食。餐厅装修偏向80年代,其实对现今都巿,要还原这种装潢只有特色主题餐厅,但这些特色主题餐厅往往做唔番呢种情怀风味,价钱味道更不用说。我地四个人share食,揽住个肚走,每人都唔洗$50!!特此写这篇食评推荐俾喜欢叹茶记既您地~!!

2024-09-20