2017-03-07
车仔面系香港独有的风味, 根据自己喜好选择面底, 𩠌菜, 可谓碗碗不同车仔面以价钱平, 选择多而有名, 当然, 平也见质素麻麻香港人对食的要求愈来愈高, 愈来愈重视质素, 平价车仔面已经满足不到大众口味平时返工辛苦, 收工梗系要食返好既奖励下自己啦! 车仔面可以食, 但要食得零舍唔同!无错! 就系佢! 村爷爷, 听个名好特别! 卖车仔面卖到大排长龙门口已经见到𩠌菜好吸引 佢最有名既系 高级食材, 但价钱大众化, 仲可以食出质素龙虾汤面、波士顿龙虾半只、有菜、自选三𩠌 都系HKD88蚊 我就点左 龙虾汤伊面、自选三𩠌 同 黑毛猪芦笋卷 HKD68蚊 都唔贵龙虾汤伊面, 汤底真系好浓郁的龙虾味, 色泽都好浓, 一点都不觉腥原来用左龙虾、猪骨等材料 二十二小时精制而成,唔落味精,食完唔觉会口干,果然系唔同d!!!伊面吸收了汤底的味道, 面条唔腍, 食落仲好香黑毛猪芦笋卷芦笋入口爽脆, 黑毛猪 肉质好滑 连酱汁, 芦笋清脆而不腻, 黑毛猪嫩滑而不膻, 酱汁入口更是点缀两者的美味同朋友交换𩠌食, 食尽不同的出色鱼腐, 萝卜, 腐皮墨鱼手指, 卤水汁汁底系好香好吸引, 响舖外已经闻到成阵香味, 令
车仔面以价钱平, 选择多而有名, 当然, 平也见质素麻麻
平时返工辛苦, 收工梗系要食返好既奖励下自己啦! 车仔面可以食, 但要食得零舍唔同! 无错! 就系佢! 村爷爷, 听个名好特别! 卖车仔面卖到大排长龙 门口已经见到𩠌菜好吸引 佢最有名既系 高级食材, 但价钱大众化, 仲可以食出质素
龙虾汤面、波士顿龙虾半只、有菜、自选三𩠌 都系HKD88蚊
伊面吸收了汤底的味道, 面条唔腍, 食落仲好香 黑毛猪芦笋卷 芦笋入口爽脆, 黑毛猪 肉质好滑 连酱汁, 芦笋清脆而不腻, 黑毛猪嫩滑而不膻, 酱汁入口更是点缀两者的美味
同朋友交换𩠌食, 食尽不同的出色 鱼腐, 萝卜, 腐皮墨鱼手指, 卤水汁汁底系好香好吸引, 响舖外已经闻到成阵香味, 令人好期待
手打鱼腐, 食落弹牙, 鱼腐馅料多 腐皮墨鱼手指, 腐皮炸得脆口, 墨鱼爽弹, 外脆内软又弹牙 加上, 店舖招牌 - 萝卜 沾上 卤水汁 令人已经觉得抵食又满足
萝卜大旧之余,系完全冇渣, 食落多汁, 好滑溜, 沾上 卤水汁, 唔但只又香又多汁, 令人更觉卤水汁的美味
卤水汁仲系用左 M9 和牛炸出油, 加入卤水汁, 用料不但高级而且更巧妙用食材. 带出卤水汁的香味、滋味
难怪记者都推介萝卜
同朋友 SHARE 左只龙虾, 虾肉又大又厚
味道鲜甜, 啖啖肉入口, 识食就要一定要点佢,点会话不满足 餐厅仲好有良心推出 老人家优惠
老人家都可以以更抵价食出高质美味