2023-05-18 656 浏览
前几个星期去完饮,挑起咗我对港式中菜嘅怀念... 💭 利舞台嘅星海荟楼底超高,仲有旋转楼梯,无错喇,就系呢仲港式婚宴嘅味道哈哈哈🙊 只要唔叫饭,两个人都食到3-4款小菜,唔dry。🦞 铁板白胡椒煎焗澳洲龙虾 $598/只啖啖肉,用铁板上系正,听到炸炸声食都食得开心啲。🐥 古法沙姜鸡 $118/只超抵!痴线超大只,滑嘟嘟,谂住两个人食唔哂,点知又食得哂㖞!🕊️ 红烧皇子乳鸽 $88/只食港式野唔可以唔叫烧味~ 乳鸽都几juicy,一人一只唔洗争最开心🐊 川贝海底椰炖鳄鱼肉花胶汤 $68/碗系妈妈嘅味道!唔识自己煲,凡食中餐都叫碗汤补补。非常足料,无味精,但就细碗啲唔适合share酒楼部长好风趣,不断同我地倾摄影 📸 佢话已经换咗部靓机同老婆影相,又谂住送部靓机俾细仔沟女... hmmmm 呢啲老豆正呀,学习学习!

🦞 铁板白胡椒煎焗澳洲龙虾 $598/只
啖啖肉,用铁板上系正,听到炸炸声食都食得开心啲。

🐥 古法沙姜鸡 $118/只

🕊️ 红烧皇子乳鸽 $88/只