2018-12-03
一直都想黎体验下港版筑地难得早收工 就同同事去试试佢!平日人流唔算多 呢度分左几个zone,有寿司、海鲜丼食及浜烧 我地就拣左浜烧区~ 值得一提嘅系 呢度个市场有唔少新鲜海产 比大家即买即食 好有水产市场气氛~<<日本真蚝 $38>>呢款蚝系今个月嘅推介 好肥美,而且蚝味够浓得黎,又带鲜甜,加埋酸汁同香葱调味,感觉清新能以$38食到咁高质嘅蚝 真系好惊喜!<<雪花牛舌 $38>>因为系厚切 所以锁住左肉汁 非常juicy~ 同时亦能保持爽口嘅感觉只需简单加d柠檬汁 肉香同味道已经好突出<<鳗鱼 $78>>鳗鱼好厚身,而且鳗鱼汁好浓,入口充满鱼香,而且食唔到细骨,冇得弹<<原只波士顿龙虾 $218>>龙虾好新鲜,即叫即烤~ 肉身够厚实又够弹牙,入口好满足!龙虾膏亦都好鲜味,味道亦带有淡淡清酒香,简直一流~<<串烧锦盒 $108>>成个拼盘会包括鸡胸软骨、猪腩肉、和牛肉、大虾、冬菇 鸡胸软骨好有咬口,入口脆得来又有鸡肉香 猪腩肉肥
<<日本真蚝 $38>>
<<雪花牛舌 $38>>
<<鳗鱼 $78>>
<<原只波士顿龙虾 $218>>
<<串烧锦盒 $108>>
成个拼盘会包括鸡胸软骨、猪腩肉、和牛肉、大虾、冬菇 鸡胸软骨好有咬口,入口脆得来又有鸡肉香 猪腩肉肥瘦刚刚好,入口劲香,劲有肉味~而和牛肉保持到肉汁, 而且肉身够软~大虾劲厚肉,保持到鲜味 蘑菇烧得好香, 而且够大份~ 整体质素都非常好,而且$108就可以试哂咁多款,性价比高
<<鸡软骨饺子 $38>>
鸡软骨饺子炸得好脆,而且饺子皮够薄,入口劲香,加上鸡软骨好有咬口,口感同味道都一流!
整体黎讲,海产食材够哂新鲜,就算唔系食海产类,其他肉类都非常出色,价格合理得黎,又够哂gimmick!