2020-07-25
❀Try My Bread #长沙湾❀❗️港版egg drop 人气爆饀蛋吐司❗️ ——————————————————前牌掀起一股韩风蛋吐司热潮,呢间都算系较早期开业,但最近朝早11点去到依然人流不绝💥店主系之前去唔同地方旅行取得灵感,然后开咗呢间小店,除咗蛋吐司之外,佢哋仲供应越南法包、小食同特饮,所有食物都系即叫即制,热辣辣香喷喷🔥。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞脆炸软壳蟹滑蛋吐司配饮品🍞$60最热卖嘅款式🌟用上超厚身吐司,每一面都会先搽上牛油煎香,然后加上滑蛋同原只炸软壳蟹,再加沙律菜同埋蛋黄酱🥰特别欣赏佢嘅软壳蟹,即叫即炸,脆口之余几大只,有唔少蟹肉,最正嘅系仲有蟹膏,完全食到蟹嘅鲜味!滑蛋亦够滑溜👍🏻不过略嫌整个吐司味道未够香浓惹味,牛油味、蛋味亦唔够,而且沙律酱亦都比较少🙈胜在冇咁易觉得腻,但觉得加多少少沙律酱或者盐落个蛋度会更好。呢个价钱仲包杯茉莉绿茶,热辣辣嘅天气有杯凉透心嘅嘢饮都唔错🥰钟意佢冇乜加糖。味道:3.6/5 性价比: 3.6/5.整体来讲,呢款吐司对我来讲惊艳度唔算太高😶曾经喺大围食过另一间蛋吐司(e for egg),觉得𠮶间嘅面包更加松软,味道亦更惹味,不过𠮶间嘅软壳蟹
❗️港版egg drop 人气爆饀蛋吐司❗️
——————————————————
✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
☞脆炸软壳蟹滑蛋吐司配饮品🍞$60
味道:3.6/5 性价比: 3.6/5
整体来讲,呢款吐司对我来讲惊艳度唔算太高😶曾经喺大围食过另一间蛋吐司(e for egg),觉得𠮶间嘅面包更加松软,味道亦更惹味,不过𠮶间嘅软壳蟹就冇呢一间咁多肉🙈。
另外佢哋嘅越南法包,亦有唔少配料选择,包括特色鳗鱼、传统扎肉等等,依家仲有个款限定法式焦糖炖蛋,将炖蛋摆上烤香嘅面包吐司度,有机会可能再试下。