餐厅: 咖啡園
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
复活节假期前夕,系Klook book 左个港丽酒店Staycation package,包一晚普通酒店房住宿加二人咖啡园Lunch Buffet同Breakfast Buffet,$2000楼下就得啦,平又好似唔系特别平,不过我地带左两个幼童都唔另外收钱,即刻就变左好抵。首先食餐咖啡园Lunch Buffet先check-in。印象中可能好多年前黎过咖啡园一次,不过已经唔多记得。呢度既buffet table好集中,可以话方便但系都可以话集中左d人流所以有d逼。冻海鲜有龙虾钳,虾,seafood salad,青口。龙虾钳要自己再补剥壳,有d麻烦,d龙虾肉又无味,试左一次就无再试。虾又要自己剥壳又无味。Seafood salad靠个酱又系无味。青口比较好因为较为有少少海鲜味。刺身终于可以自己夹!主要系三文鱼,希灵鱼同间中有一次见到有虾。三文鱼正常,希灵鱼爽脆,虾都可以。寿司有好多款不过我少食,有虾寿司,不过其他款主要系平价寿司,唯一一次见到有鳗鱼,试过都正常既。其他饭卷我都无食,不过我d小朋友食左好多!前菜有五香牛腱,中东米沙律,牛脷沙律,意大利青瓜黑醋沙律,意式香肠等等。试左牛脷沙律

冻海鲜
龙虾钳,希灵鱼,三文鱼,seafood salad

刺身寿司
三文鱼刺身,虾寿司,饭卷,沙律,牛脷沙律

前菜

前菜有五香牛腱,中东米沙律,牛脷沙律,意大利青瓜黑醋沙律,意式香肠等等。试左牛脷沙律,ok啦。

沙律

沙律菜选择几少,连车厘茄,红菜头,玉米等等都无,虽然都算新鲜,但系感觉唔够菜食。傍边有好多toppings可以自己加系沙律上面。

芝士面包

沙律

芝士同面包都有好几款,芝士上面都有果仁如核桃。有一款圆形既忌廉芝士超滑好好食。我d小朋友好钟意薄薄既薄脆饼干,有d面包则太硬。

Western Corner

Western Corner 有煎鲈鱼,烩牛,通心粉,香草烧新薯同西兰花。煎鲈鱼ok。烩牛都几淋同入味。西兰花好好味。

汤有两款,分别系中式老火排骨汤同蘑菇忌廉汤。试左中式老火排骨汤,无味既。

Noodle Station

Noodle Station有几款面条拣,几款汤底(鸡汤,牛汤同冬阴功),配料都系云吞,丸类同菜。我地无试到。

Roast Station

烧牛肉,三文鱼

Roast Station 系最正既!有烧牛肉, 中式烧肉,鸡髀同三文鱼。烧牛肉基本上每一轮质素都好好,好淋同牛味都ok,加蘑菇忌廉汁最好食,又滑又好味!汁都有5款拣。不过未食够就唔再refill......中式烧肉较肥,皮有d硬过龙。三文鱼ok。呢度居然有烧原个蒜头,好甜!仲有烧番茄仔,意式瓜同炸薯条。炸虾非常好食,不过中间既虾肉好少。意粉有一兜兜细细兜俾人攞。

Chinese Corner

辣酒煮螺,中式烧肉,烧鸭,炸虾,烩牛

Chinese Corner有椒盐排骨,烩鸡,蒸时令鱼,蒜蓉炒菜心,辣酒煮螺,叉烧,烧鸭,烩伊面,印度咖喱鸡,印度饭等等。辣酒煮螺最好食,少少辣而螺肉新鲜结实。椒盐排骨同烩鸡都ok。叉烧好瘦。无贵价野食,而质素只系过得去啦。

甜品

甜品都有好多小蛋糕,有芝士蛋糕,咖啡朱古力千层蛋糕,蜜桃慕斯蛋糕,泡芙,美式朱古力挞,意大利奶冻,热情果慕斯,朱古力布朗尼。芝士蛋糕自助餐黎讲都可以既。咖啡朱古力千层蛋糕全无咖啡味,只系食到两层。泡芙还可以。意大利奶冻滑溜但无味。朱古力布朗尼太淋。呢度无甜品值得encore......

牛油蛋糕,朱古力蛋糕,士多啤利芝士蛋糕

反而呢d原个蛋糕切开就好好食!朱古力蛋糕好香好滑,朱古力味道又唔会过腻。士多啤利芝士蛋糕超好食,芝士浓又滑,加上士多啤利jelly面少少酸同浓厚饼底,我觉得只有呢两款蛋糕值得encore,可惜朱古力蛋糕出左一转就无......食完行出餐厅见到原个士多啤利芝士蛋糕卖四百几。左边牛油蛋糕无试。
士多啤利芝士蛋糕,芝士蛋糕,朱古力蛋糕,朱古力布朗尼,咖啡朱古力千层蛋糕

雪糕,曲奇

Movenpick雪糕

雪糕系Movenpick,独立一杯杯自己攞。有朱古力,云厘拿,士多啤利,意大利奶冻,咖啡味道。可惜我完全唔系Movenpick粉丝,觉得Movenpick完全唔够哈记浓厚,食之无味。右面系曲奇。

焗苹果脆饼,牛油面包补丁同黑芝麻糊

意大利奶冻,士多啤利芝士蛋糕,焗苹果脆饼

黑芝麻糊
甜品仲有焗苹果脆饼,牛油面包补丁同黑芝麻糊。焗苹果脆饼算几好,脆脆地新鲜苹果粒又多,加云厘拿酱好食。居然有黑芝麻糊糖水,可惜太稀。
生果

西瓜,蜜瓜,哈密瓜,菠萝

鲜莓

生果有常有既西瓜,蜜瓜,哈密瓜,菠萝,原个梨同青苹果。最正系有好多鲜莓!蜜瓜同哈密瓜则太硬。
冻朱古力

每人包一杯餐饮。我地要左脱脂奶冻朱古力。味道好好饮,又滑又重朱古力同奶味!

环境就无得弹架啦。话嗮都系高级酒店,楼底高,装修好,感觉舒服。不过收碟就慢左d,唔知系唔系今日人多,但系帮手影相个位哥哥非常好人,帮手执执张枱先影,要加分!不过原价好似要四百几,如果d野食系咁就差d。今次Staycation包埋就勉强俾ok啦。但系要我俾呢个价钱又无乜好野食就唔系好抵啦,而好野居然系唔refill既......
2021-03-31
用餐时段