2015-03-04
今晚居然有四款汤饮,搞到我三心两意添!见近来经常挨夜、烟酒过多又瞓得唔太好,就饮花旗参啦!张单打出黎个名唔同既?原来打错单,不过价钱一样。原盅花旗参螺头炖鸡汤,热腾腾喷晒烟送到,未开已经闻到香喷喷。依排成日挨夜天烟又酒,饮花旗参同螺头最啱,特浓汤汁好饮到震呀!足料无欺场,好多汤料呢。螺肉浓郁风味味道,弹弹的又有赵口。冬菇滑弹浓,无敌超好味!鸡脚胶胶滑滑,汤汁黏黏的,真系成盅渣都无得剩,好幸福啊!潮式榄菜姜米炒饭,侍应哥哥话佢地出开四季豆唔出姜米㖞,咁咪无左个灵魂?好采都肯煮比我食,麻烦晒!即叫即炒镬气十足,香气扑鼻,闻到已经流晒口水,卖相仲好靓仔添。用新鲜饭炒成,功力十足,粒粒干爽饱满又均匀,无话一旧旧咁上枱呢。其实系一个斋炒饭黎架,绝对无肉既成份,但香口浓味到不得了!葱花、榄菜、姜米、鸡蛋,就系咁简单,好好食!捞是拉差辣椒酱好、捞自家香辣辣椒渣都好,好味呀!