2024-05-04
赞饮品,弹服务!将两次茶米茶嘅光顾合并写。算系凑凑粉,耐唔耐都会帮衬k11 musea同围方分店,尤其天冷嘅时候,边炉嘅食物同卖相都唔错,茶饮又掂!今次想讲佢嘅茶饮外卖店--围方嘅茶米茶。首先力推一袭红袍,茶底好香醇回甘,超级好味!如果打开边炉堂食嘅话会加埋云朵,即系芝士奶盖,好香好滑,但外卖嘅话,我就冇叫过奶盖喇,因为见外卖杯封咗顶,冇得直接饮到奶盖,所以留返堂食时先叫奶盖。戴返个头盔先,我唔知外卖有冇另一款揭到盖嘅外卖杯。如有,不妨试埋佢个奶盖,真系掂嘅!系时候弹喇,近呢个星期买过两次外卖,两次都遇到女店员,一高一矮。高𠮶个正常嘅;矮𠮶个态度好差,黑晒面食咗火药咁,眼神唔友善、语气又堀。仲要系平日嚟,眼见就唔繁忙,唔知咁燥做乜!其实order杯饮品啫,根本唔会有咩交谈,完全冇得罪佢大小姐,返工仲要服务行业,唔使妳笑晒口,正正常常已经收货啦!香港餐饮业唔掂,真系多得呢种人嘅差劣态度!
今次想讲佢嘅茶饮外卖店--围方嘅茶米茶。