餐厅: 湯加 (湖北街)
资讯:

2018-02-12 459 浏览
今日晨早去到香港仔见客, 见左三个几钟, 山长水又远, 系无好好做功课的情况下, 加上肚又饿, 又求求其其揾间餐厅食下野。老实讲, 汤加D野唔系好吸引我, 因为D gam 「清」既野, 其实自己都煮到。唔洗特登出街食。不过自己一条友, 粗茶淡饭又一餐, 又算啦。今日叫左贵果款DIY 2+1 饭, 无餐饮, 要另外加钱; 所谓2, 是可以算2款肉 (包括牛, 鸡, 鱼, 虾, 竹笙), 有贵有平, 任君选择; 菜黎黎去去都系果几款, 生菜、介菜、或者瓜果D, 加多一款就加多9蚊, 。而汤又有几款你拣, 鱼汤, 蕃茄汤等等, 饭就有白饭红米饭等等。最尾我拣左介菜鱼腩竹笙, 配鱼汤红米饭,简简单单又一餐。不过老实讲, 我觉得唔抵食。因为餐饭无米气无镬气, 自己煮真系煮得到。勉强ok
不过自己一条友, 粗茶淡饭又一餐, 又算啦。

最尾我拣左介菜鱼腩竹笙, 配鱼汤红米饭,
简简单单又一餐。
2018-01-04
  • nil