2018-07-27 1388 浏览
收工一个人晚餐,揾咗呢间口碑不错嘅拉面店(肥髀唔好拉面,一个人先可以食)去到商场一个开放式拉面店,长窄店面,因为门面太长,一边放了几张椅子,有一对情侣坐在椅上,问咗佢哋坐系度排队嘅,咁我咪坐在佢哋后面!呢个时候有另一对情侣到,佢哋无视我哋就入座,我咪起身揾店员,佢见到我问我几多位,我讲一位,佢带我入高脚椅对厨房位坐低,再用少少训话语气同我讲要出声揾佢哋先,但我留意之后到嘅客人都自动去𠮶几张椅子度排队,店员又无训话佢哋!好难理解!入座枱面窄,放晒餐具同调味料,每个位有点餐纸,落好单就等!白汤豚骨拉面🍜($68)卖相ok,半只溏心蛋嫩滑,蛋黄系我喜欢嘅浆口状态,蛋味浓!紫菜几香,叉烧两片,唔系圈状,似切腩片,偏瘦唔会嚡,几好味,荀片已渌到淋晒,无咗咬口,差,葱片爽脆清甜,但幼面太淋无咬口(我选普通硬度)汤又太浓太浆,幼面挂汤又多,最后只食到2/3,好少会食唔晒啲面(咸到要饮好多水!烧饺子🥟($25)卖相不错,但咬落外皮系薄身好脆硬,馅料菜同猪肉,唔干有肉汁,点嘅醋汁清爽,解腻一流,但皮完全炸到硬,欠缺烟韧口感!一般讲真拉面系失望嘅!汤太咸了!好少会食唔晒啲面女店员除入座时有点怪责我唔知规矩

入座枱面窄,放晒餐具同调味料,每个位有点餐纸,落好单就等!
白汤豚肉拉
溏心蛋
幼面太淋无咬口
青葱爽脆

汤太咸食净晒
饺子
馅料

讲真拉面系失望嘅!汤太咸了!好少会食唔晒啲面

女店员除入座时有点怪责我唔知规矩,之后就无接触佢,另一个男店员招呼我,佢唔多说话!服务正常!

唔啱我口味嘅拉面

2018-07-26