2016-04-20
星期日,难得同男友一齐放假,叹番个lunch先。之前经过屋企附近呢间日本拉面店成日都排长龙,一直未有时间试。今日放假就同你排一排啦!我地2点去到,好好彩唔洗排队,可能系过左lunch繁忙时间。店内有bar枱位或普通座位,我地选择左普通座位坐低。店员递上餐牌,我地都急不及待要柯打喇~~好肚饿呀!!我同男友都系嗜辣之人,一齐点左个"火岩焰". 再加左个板烧墨鱼咀小食!哗,拉面一黎到已经feel到佢火辣辣厨师好细心将部份辣酱放系番茄上面,唔够可以加辣。拉面系幼面条,偏硬。如果喜欢食稔d既朋友可以要求煮耐d. 我就好中意呢个硬度,面条弹牙有口感。叉烧肥瘦适中,很香口,赞**板烧墨鱼咀**唔系好多地方有得食墨鱼咀,就算有价钱都比较贵!所以今次见到$12小食有佢就即刻点了。无令我失望,板烧既酱汁味道好特别,带出左墨鱼咀既鲜味。而家墨鱼咀好爽口,细细粒好似鸡软骨咁,喜欢有口既朋友必试!食到尾声既时候先发现枱面呢个咁得意既野!!自制蒜蓉器~~~原粒去皮蒜头放系枱面,方便大家想食几多即磨几多!有得食又有得玩,好特别呀可惜我食完先望到>< 下次再试!
我地2点去到,好好彩唔洗排队,可能系过左lunch繁忙时间。店内有bar枱位或普通座位,我地选择左普通座位坐低。 店员递上餐牌,我地都急不及待要柯打喇~~好肚饿呀!! 我同男友都系嗜辣之人,一齐点左个"火岩焰". 再加左个板烧墨鱼咀小食! 哗,拉面一黎到已经feel到佢火辣辣 厨师好细心将部份辣酱放系番茄上面,唔够可以加辣。拉面系幼面条,偏硬。如果喜欢食稔d既朋友可以要求煮耐d. 我就好中意呢个硬度,面条弹牙有口感。叉烧肥瘦适中,很香口,赞 **板烧墨鱼咀**
唔系好多地方有得食墨鱼咀,就算有价钱都比较贵!所以今次见到$12小食有佢就即刻点了。无令我失望,板烧既酱汁味道好特别,带出左墨鱼咀既鲜味。而家墨鱼咀好爽口,细细粒好似鸡软骨咁,喜欢有口既朋友必试! 食到尾声既时候先发现枱面呢个咁得意既野!!自制蒜蓉器~~~原粒去皮蒜头放系枱面,方便大家想食几多即磨几多!有得食又有得玩,好特别呀可惜我食完先望到>< 下次再试!