2022-11-17 373 浏览
#宏升牛什越南河系网上见到位于大角咀既宏升牛杂面都几抵,见佢有个越南汤底,反正近期食牛什面都有少少「抗体」,决定来试吓。一般越式河系会几重牛骨汤味,而且会有兜青柠同辣椒碎分上。不过依度就系用一片柠檬同将辣椒直接放系汤度,食落都几辣😅 或许因为咁,我试唔真个汤既味,觉得比较淡,河粉索唔到汤既味同样淡口,问店员拎鱼露先提到鲜。个人就不太喜欢依个汤底,口味唔夹我。反而牛什就好有惊喜,食落有一种似曾相识嘅味道,睇落似用新鲜什。叫一碗普通牛什面只系$30,要越式汤底就$40。少有地加咗杯 #冻柠茶 ,加$8,杯茶都几浓,有茶香,可以接受。饮到最后见到只杯有几只字,一望之下就解答咗我点解会觉得似曾相识,同埋牛什好正河粉一般既谂法🤣依间铺属于小店,位唔多,今次越南汤底个人觉得几一般,反而牛什真系大赞👍宏升牛什越南河大角咀大角咀道165号地舖@foodiehck2022 #港饮港食平靓正 #牛什 #面食 #大角咀
#宏升牛什越南河

叫一碗普通牛什面只系$30,要越式汤底就$40。

宏升牛什越南河
大角咀大角咀道165号地舖