2021-10-12
寻晚同男朋友出咗去旺角买嘢。买完之后佢就提议去农米庄到食。去到农米庄,我哋等咗张一台就入得,唔洗等好耐。打开餐牌见到有好多出面米线舖唔会有嘅汤底!(°д°)我同男朋友分别嗌咗药膳汤鸡米线加鸭血同黑蒜汤鸡米线加猪软骨。见到有啲食评话等米线等咗有啲耐,但可能有人同我喺到倾计,所以唔系好觉。|ω・`)我哋碗米线都几大碗,但我见我男朋友嘅猪软骨嘅份量好似有啲少,感觉上要加12蚊有啲唔抵。(ó﹏ò。)但佢个猪软骨都几好食,好腍!(✽´ཫ`✽)而我加嘅鸭血都系要12蚊,有两旧。汤底方面,佢个药膳汤都几重药材味!(´∇`)我哋都觉得好好饮!但我食到好饱,所以饮唔晒啲汤。黑蒜汤底方面,我本身唔系好识欣赏黑蒜个阵味,所以我觉得麻麻。|ω・`)但男朋友就觉得几好饮,都重黑蒜味。总括嚟讲,唔错!下次会想试吓佢个椰子鸡汤!(〃▽〃)
总括嚟讲,唔错!下次会想试吓佢个椰子鸡汤!(〃▽〃)
药膳鸡汤米线加鸭血