《香港美孚·Ben哥米线》试到好食嘅餐厅就想即刻写低!如果食三哥同埋谭仔食到闷,可以试吓美孚嘅Ben个米线!琴日心血来潮去试食,去到排咗大约10至15分钟。同其他米线餐厅一样,先拣咗汤底,再拣配料。唔同嘅系Ben哥米线除咗普通嘅麻辣汤底,酸辣汤底外,仲有四款特别嘅汤底,包括:1. 药膳麻辣汤底:真系有药膳嘅味道,特别系汤入面嘅杞子,粒粒都有酒味,米线超入味😍2. 芫荽菠菜汤底:超清新,好岩夏天食,食完一啲负担都冇!想食米线又唔想食辣,芫荽菠菜汤底系好好嘅选择!3. 沙嗲猪骨汤底(未试)4. 酸辣蕃茄汤底(未试)除咗汤底外,Ben哥嘅配菜同埋米线都好出色!配菜推介大家食猪软骨,麻辣腩肉,响铃卷(索晒d汤好正)。我点咗白萝卜,但煮得唔够淋,唔系好入味。另外我见大家都会点墨鱼头,但今次冇试,下次再试下先~米线都有两款选择,包括普通米线,同埋五谷米线。味道会差太远,但五谷米线食落较软身,中意食淋d既米线既朋友可以参考下~小食我哋点左糖心蛋同埋鸡翼尖。糖心蛋系好食嘅但有啲贵,要$10蚊1只。10分推介鸡翼尖,每一只都好入味,一碟先$18好抵食!*堂食送饮品一杯人均:~$60
《香港美孚·Ben哥米线》
试到好食嘅餐厅就想即刻写低!
如果食三哥同埋谭仔食到闷,可以试吓美孚嘅Ben个米线!
3. 沙嗲猪骨汤底(未试)
4. 酸辣蕃茄汤底(未试)

*堂食送饮品一杯
人均:~$60