2022-07-20
好多人都话肥仔米线好出名,所以今日专程去试吓。星期六嘅中午一点半,店内仍然full house,店外排队等堂食同等外卖嘅人依然不绝。始终因为系小店,座位有限,所以喺门外排队等咗大半个钟先可以入座。虽然餐厅出名,但价钱合理够平民,欣赏!一于试吓肥仔推介嘅猪软骨,猪软骨够淋,够入味,份量又刚好,所以都值得推介!至于食酸辣米线好多都都会点腩肉,肥仔嘅腩肉唔系谭仔嘅五花腩片,反而系似猪肉片,份量还好但有啲干同鞋,所以唔太推介。2碗米线只点一个𩠌就系因为想试吓佢嘅酥炸排骨。即叫即炸,需时至少15-20分钟!热焫焫上碟,排骨所用嘅脆浆好特别,但嫌佢太大件,如果可以细件少少会较方便进食。而且排骨炸到根本睇唔到边度系肉,边度系肥膏,边度系骨,所以整体感觉一般,无想像中出色。总括成餐肥仔米线,老实说肥仔酸辣米线嘅汤底系偏甜,即使只点小辣,酸味不足,反而食到好甜,所以有啲失望。加上可能点错𩠌(?),觉得佢啲𩠌唔算出色,炸排骨亦太大旧又唔多用。所以如果想食米线,应该唔会再返嚟排队食。(满分为🤤x5)好味指数: 🤤🤤抵食指数: 🤤🤤🤤回头指数: 🤤🤤
虽然餐厅出名,但价钱合理够平民,欣赏!
(满分为🤤x5)
好味指数: 🤤🤤
抵食指数: 🤤🤤🤤