2022-04-12
💛潮州人·清酒大蚬汤米粉$48 l 养颜花胶汤米粉$53佢呢度嘅汤底真系超有惊喜 佢两碗米粉个汤都系唔同嘅 清酒大蚬𠮶个超级鲜甜 而且佢个清酒味好浓 入面既大蚬都好新鲜 好大粒 而且无沙😍😍之后佢个花胶又系超大块 劲胶质 佢呢个汤底就系有少少甜豉油咁样既 配埋个米粉好惹味🤤不过呢度个米粉系偏幼身嘅 所以食落我自己觉得口感一般般 而且佢个米粉份量都唔系好多 大家可能嗌汤饭会饱肚啲🙊🤣🤣·醉爱三宝$88虽然呢个真系有啲贵 但系佢系真系几有惊喜😈佢三样材料都好醉 好入味 而且佢系入味得黎完全唔会煮过龙😍😍佢个鲍鱼好大只 好弹牙 之后个虾又系好新鲜 肉质好好 最后个鸡翼都系大只得黎肉质好嫩🤤🤤·#rbyeat#rby港式#rby💛#rby太子 #rby大埔·📍太子界限街12号A地舖📍大埔旧墟直街9号粤发大厦地舖
清酒大蚬汤米粉$48
醉爱三宝$88