2022-07-18 200 浏览
我都好耐都冇写食评啦!朋友同我讲铜锣湾开咗间分店叫好汤好面🍵🍜有米芝莲推介过,其实之前喺大围都想试下,不过太远冇去食,依家咁近梗系嚟试吓!我哋三个人叫了两款小食、3碗面及两款甜品!麻辣凉拌手工豆腐~手工真系好好,够冻超滑、开胃泡椒猪手~惹味爽脆,我冇食埋辣椒唔算辣膶牛面~朋友食,话有鹅肝片、牛小排扁阳春面,唔算So,好味,但佢话竟然冇猪润嘅😂😂之后我咪望吓餐牌写系高汤猪润汤🤣海龙王汤~朋友食,都好多料㖞,🈶️蟹肉、海虾尾、鱿鱼、带子、蚝肉,阳春面,我试咗一汤羹汤,好似饮龙虾汤,不过冇龙虾汤咁浓,ok 㖞棉花鸡~好食过酒楼啲棉花鸡好多,啲鸡好嫩滑唔鞋口,鱼肚超好食好似食鱼翅群咁,又有金华火腿丝,汤又够滚热简直冇得输饮晒我冇拣错扁阳春面)甜品🍮水中花~其实系豆腐花,手工制作,OK 㗎!甜品🍯四川黑糖桂圆冰粉,唔算太甜都OK嘅!最后个人认为扁嘅阳春面好味啲,普通嘅阳春面一般,但都烟靭嘅!虽然前日中午排咗半个钟左右,但都可以接受嘅!我会再来㗎,因为仲有好多嘢想试,系贵少少而且仲要加一服务费,好彩唔收茶钱咋!但啲汤真系好好饮好吸引

麻辣凉拌手工豆腐~手工真系好好,够冻超滑、开胃

泡椒猪手~惹味爽脆,我冇食埋辣椒唔算辣

饮晒
我冇拣错
扁阳春面)

甜品🍮水中花~其实系豆腐花,手工制作,OK 㗎!

甜品🍯四川黑糖桂圆冰粉,唔算太甜都OK嘅!

泡椒豆腐
海龙王汤
棉花鸡
水中花
四川黑糖桂圆冰粉
  • 麻辣凉拌手工豆腐、泡椒猪手、海龙王汤、棉花鸡