2021-08-17 331 浏览
耐不耐就会黎虾面店食,因为佢个喇沙汤底真系好好味,就算系商场入面价钱都仲好贴地,值得支持啦。是日星期六,下午茶时段黎到系满座嘅,得返bar枱。其实呢个位有柜桶可以摆野,又对住窗口,我觉得几好坐㖞。朋友点左辣味虾汤虾肉肉骨檬粉,上枱时都几香,有阵阵虾味。汤底好鲜味,微微辣几好,好容易入口。自己点左咖哩叻沙汤墨鱼丸鱼片掺掺,正呀有豆卜,吸哂啲汤汁超好味。汤底浓郁鲜味,同样只是微微辣,好好饮呀~面底要了掺掺,钟意佢米粉加油面双重口感。点了一份马拉鸡拼盘,有鸡翼同鸡肉串。鸡翼炸得香口,有强烈的香料味,落少少青柠汁劲好味噃试。鸡肉串上面加了沙嗲酱,香浓花生味又系劲正,仲有粒粒花生碎添呀,好味好味。仲叫左虾面店特制亚参脆多士,多士超脆,酸酸的好味。最后嘅摩摩喳喳,呢个好好味,次次黎都叫,芋头糖水加芋头粒蕃薯粒同香蕉,又香又甜又滑,哈哈,自私食晒一碗。饮茶叫左冻槟城焦糖咖啡&亚参冰茶,望落两样差不多样,右边系咖啡,左边系冰茶。咖啡几香㖞,焦糖甜甜的。冰茶同多士一样都系呢个酸味,罗望子酸味,冰冰凉凉几好饮。朋友话个汤底好好味,饮哂~个喇沙汤都好好味㗎,不过太饱饮唔哂咋,哈哈。
朋友点左辣味虾汤虾肉肉骨檬粉,上枱时都几香,有阵阵虾味。
汤底好鲜味,微微辣几好,好容易入口。
点了一份马拉鸡拼盘,有鸡翼同鸡肉串。
鸡翼炸得香口,有强烈的香料味,落少少青柠汁劲好味噃试。
仲叫左虾面店特制亚参脆多士,多士超脆,酸酸的好味。
朋友话个汤底好好味,饮哂~

个喇沙汤都好好味㗎,不过太饱饮唔哂咋,哈哈。
2021-08-14