2019-09-20 128 浏览
太安新开既餐厅,前新系卖电脑野,所以可以话太安多左一间餐厅XD佢系系惠嘟超市个条街(第三街,最后个行),对鲤景湾个边既街.我呢好鬼钟意鱼汤,仲要系白雪雪呢只,细个爷爷整得好好饮架,大个就知我所谓钟意呢只味就应该系唔受得既人既口中既鱼腥味XD 但中间就算有饮过其他都系无爷爷煲个只味! 自己又唔晓... 所以见衬白雪雪既鱼汤就会谂起爷爷!讲番呢间野先,佢系日式既,个汤浓鱼味架,钟意既绝对要去试下! 不过如果你系同路人,必定都试过系鲗鱼涌既鲷鱼汤乌冬,如果以乌冬黎讲鲗鱼涌系好食尐既~象拔贝鲷鱼汤乌冬$76我只系唔知要边只,又唔知咩叫象拔贝(我知咩叫象拔蚌,唔肯定佢系咪一样xD)咪叫呢只啰XD老实讲乌冬无特别,但个汤就好得(但可以再好尐既~ ),够浓,所以唔ok鱼腥既可以考虑下其他! 又所以我下次会叫汤饭~十和田牛肉饭定食 $98两个日当然要叫唔同野,呢个定食都足料架! 个牛唔错,不过同个汤比下去...但个薯仔沙律就... 我地走个时见到人地既吉列好似都好靓咁,所以下次去食已有目标XD

象拔贝鲷鱼汤乌冬$76

十和田牛肉饭定食 $98