2022-06-16
#chuchu食在荃灣📍 餃子屋第二次介紹呢間喇,超級多人嘅餃子店!長期出面都有人排隊,由細細間到宜家大間左好多,屹立不倒咗好多年了!不過佢哋多客到唔休做嘅,所以啲呀姨嘅態度都幾差,一個例外😚❗️好可惜今次食,水準大不如前,唔係唔好食,只係出面有更多服務好又好食嘅餃子舖!不過湯同辣菜脯都冇變🤤—————————————————————每一隻餃子都有拳頭咁大,大大粒,🐷太耐冇食唔記得左嗌太多要拎走🤣最欣賞都係佢個湯底,好濃,花膠豬骨湯仲有紅蘿蔔比你!❣️ 傳統四拼 $48有韭菜、白菜、椰菜、芹菜各兩粒,第一碗到,但呢4款都有啲失望,皮冇以前薄,尤其係韮菜因為🐷家最愛,反而覺得啲急凍灣仔碼頭仲好食🥲其他就冇乜特別啦都係差唔多!韮菜.❣️ 風味三拼 $58有粟米香菇、香菇木耳雞肉、三色椒各三粒,嗰日冇曬香菇木耳雞肉轉左沙茶金菇肥牛,本身想轉荽茜話貴過本身又唔比🫠不過個金菇幾有驚喜,出奇地唔奇怪,可以試!個粟米香菇都幾好,好香粟米好甜!但三色椒有啲奇怪,🐷唔太鍾意!.❣️ 招牌三式煎餃 $54等15分鐘以上,分別有芝士、紫菜、香辣三種味各三隻,餃子全部煎到好金黃,煎完內餡都唔乾身好多肉汁,三款都好惹味
📍 餃子屋
❣️ 傳統四拼 $48
韮菜
❣️ 風味三拼 $58
❣️ 招牌三式煎餃 $54
等15分鐘以上,分別有芝士、紫菜、香辣三種味各三隻,餃子全部煎到好金黃,煎完內餡都唔乾身好多肉汁,三款都好惹味!辣真係好辣,紫菜就一般🐷最鐘意芝士但嗰日去到得翻一隻芝士,又唔可以揀多兩隻味,佢冇曬唔係客人問題,態度好差😡
❣️ 鹵水蛋 $7/隻
好好好食!佢有啲辣椒呀蔥呀咁,好惹味!
不專業評分
👅好味指數:7/10
💰性價比:7/10
👍🏻推薦:7/10
—————————————————————
🏡地址: 餃子屋 (荃灣)
荃灣西樓角路202-216荃昌商場1樓58號舖
#chuchu食港式
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店