2020-11-18 687 浏览
好耐无食越南野... 早几日比我食完饭行行下街见到呢间越南小店.. 今日黎到.. 一望以为无位, 原来重有楼上... 真系好唔驶等位. 佢有套餐同埋散叫. 套餐多杯饮品.  食品都系一样.我叫左个香茅猪扒河. 猪扒系分开上(唔怕会浸林). 重可以叫佢地走青. (走葱同洋葱) 重都会比碟辣椒同青柠你. 不过我本身唔食辣. 呢碟就白白浪费左. 好.. 讲下个汤河. 首先个汤虽然走晒青. 但都好鲜味. 唔驶惊佢会淡而无味. 个猪扒份量都唔少. 食落去好香香茅味. 而且煎到软硬适中, 唔会硬.啖啖肉. 好好味. 同事们全部叫生牛肉汤河. 其实重可以转饭或檬. 试左旧生牛肉. 都系好新鲜. 好软滑.  汤底都应该系同款.但因为有葱同洋葱, 所以更香. 咪睇佢一碗好似好细.食完饮埋杯饮品. 饱晒..

佢有套餐同埋散叫. 套餐多杯饮品.  食品都系一样.
香茅猪扒河
啖啖肉. 好好味.
生牛肉汤河
 同事们全部叫生牛肉汤河. 其实重可以转饭或檬.
但因为有葱同洋葱, 所以更香.

咪睇佢一碗好似好细.食完饮埋杯饮品. 饱晒..
2020-11-18
香茅猪扒河