八月一晚,同老公路过砵兰街揾地方食晚饭,见到沙田头火锅新开张,就试吓啦⋯⋯老板好亲切,介绍咗椰子鸡锅做汤底,仲要喺我面前将原个椰青倒入锅,真材实料,汤底好清甜,好好饮,我饮咗三大碗,正!👍🏻我哋当晚得两个人,只拣咗本地牛、手打墨鱼滑、包心咸蛋虾丸、水晶粉、杂菜拼盘。碟牛好滑、有牛味,墨鱼滑好爽好弹牙,仲有粒粒墨鱼粒,好有咬口,另外包心咸蛋虾丸,食落满口咸蛋嘅咸香,真系好好食。望见隔离枱叫咗几款餐前小食,有椒盐鱿鱼须、醉猪手、蚬蚧鲮鱼球….哗,热辣辣上台,好吸引,下次一定要同大班朋友或者屋企人一齐食,因为我仲有好多嘢食想试。😋😋店内墙上贴咗好多昔日沙田嘅相片,我自己都系沙田友,所以更加有feel。衷心推介。🤗🤗
2021-08-28
  • 椰子文昌鸡锅、咸蛋包心虾丸、手打墨鱼滑