2022-09-15
上次嚟石门京瑞广场呢个美食集中地嘅时候 已经好想食呢间拉面店😺 拉面店喺石门站C出口一出就见到 拉面店嘅座位得大约20个 所以有机会要等位先有得入座🤔极上牡蛎鸡清汤拉面呢个系店家期间限定嘅拉面 拉面每日限量20碗 真系好矜贵㗎 手快有手慢冇㗎😙 拉面有三大只日本广岛蚝铺喺上面 粒粒都好饱满 食落口非常鲜甜🦪 除咗蚝之外 拉面仲有少少肉碎 柚子碎 京葱丝同溏心蛋 汤底方面就比较重海鲜嘅鲜味 饮落口几甘甜👻酱油特盛叉烧味玉豚骨汤拉面睇餐牌嘅介绍 汤底系用咗大量豚骨熬足12个钟头制成嘅 唔怪得咁好味啦😻 呢个汤底系非常classic嘅豚骨拉面 虽然冇牡蛎鸡清汤咁惊喜 但系呢个熟悉嘅味道更啱我口味💛 溏心蛋仲要有少少流心㗎 另外好彩加多咗特盛叉烧 如果唔系一定唔够喉🙊 叉烧肥瘦适中 同埋外层烧得好香 如果再厚身少少就更加好唐扬炸鸡(3件)外脆内软 入面啲汁仲有好多🐥 外层唔会好厚粉羽根烧饺子(3件)卖相几特别 三只饺子都系放埋一齐 个底煎得非常之脆🐷 配埋饺子汁真系好好食 入面嘅馅有椰菜同埋豚肉支装乌龙茶其实有好多茶类可以选择 不过我就比较钟意饮乌龙茶 所以拣咗佢🍵日本生啤(小)返工返到咁攰梗
极上牡蛎鸡清汤拉面
酱油特盛叉烧味玉豚骨汤拉面
唐扬炸鸡(3件)
外脆内软 入面啲汁仲有好多🐥 外层唔会好厚粉
羽根烧饺子(3件)
支装乌龙茶
日本生啤(小)
返工返到咁攰梗系想啤啤佢🍻 饮返呢个日本生啤叹返吓 真系好舒畅
好彩今次嚟到石门 仲记得呢间拉面舖🍜 因为真系食得好滋味 真系一定要嗌特盛叉烧啊 啲叉烧肥瘦分明 入口即溶好好食😋