2019-03-07
今日落左成日雨,街都无得去,搅到心情都差差地。见夜晚停左雨,就约朋友一齐食晚饭。出到尖沙咀,大家行左一阵美丽华,倾下想䭍女啲咩,有朋友想食海鲜,有朋友想食火锅,why not both?😂😂😂所以我地即刻上网揾下附近有咩好野食,见到呢一间叫醉胡炉,岩晒我地要求,所以就去食呢间。一去到门口,已经有店员接待,等左一阵就入去坐。成间铺既灯光都好浪漫,好有感觉,哈哈,同女朋友黎岩晒👍🏻呢间餐厅都几多野食,睇 Menu都睇左一阵。我地叫左两个锅底,先椰子鸡锅同埋火焰龙虾火锅。店员首先会响我哋面前炒熟啲配料,过程中会加入酒,令到火锅出现火焰的效果,好睇又好食👍🏻👍🏻过左一阵,两个汤底就整好,出面啲火锅店会即刻开波打边炉,但呢一间,店员会叫我地饮左啲汤先,可见佢地对汤底信心好高。我就听佢地讲,饮返碗先,点知,一饮就停吾到口,劲好饮,试过就知。饮到无晒汤,之后店员会加返汤比我地,系加蕃茄汤同埋鸡汤👍🏻👍🏻强力推介大家饮晒啲汤先开波打边炉😂我地叫左好多野食,最出识既系紫菜响铃,出面食吾到,好脆但又吾韧,吸左啲汤之后,好好味,但记得吾好放咁耐汤。👍🏻之后重有一碟本地肥牛,好新鲜好有牛味👍🏻其他啲𩠌都系好新
呢间餐厅都几多野食,睇 Menu都睇左一阵。
之后重有一碟本地肥牛,好新鲜好有牛味👍🏻
其他啲𩠌都系好新鲜
好满意今餐,好抵食👍🏻👍🏻,一定会再去试埋其他锅底😂😂