2024-10-03
今日去咗位于荔枝角同长沙湾交界嘅元洲牛肉面,真系一个唔错嘅选择!🍜✨🐮试咗佢哋嘅清汤腩台湾面,呢个汤底用咗十小时慢煮,味道真系好浓郁!牛腩煮得软嫩,汤清澈又唔油腻,饮落去好舒服,完全唔会觉得腻!每一口都令人想再嚟多一碗!😍🦑仲叫咗墨鱼丸台湾面,墨鱼丸弹牙,口感超级好!搭配上Q弹嘅面条,真系一流!每一口都充满咗海鲜嘅鲜味,食完之后心情都好好!🦑🍜🐷再嚟紫菜三宝,里面有紫菜、贡丸肉丸同埋鱼蛋,味道清新,配合汤底食落去,真系好开胃!紫菜嘅鲜味同肉丸嘅滑口,简直系绝配!😋🌊饮品方面,叫咗冻柠水,清爽又消暑,正好配合呢个热天!🍋🥤饮落去真系好舒服,完全解渴!而且,佢哋仲有樽仔丝袜奶茶同自家制罗汉果菊花凉茶,听落都好吸引,下次一定要试下!☕🌼最重要系,呢度嘅套餐选择都好好,所有粉面转做套餐加十蚊就可以有小食同饮品,或者仲有油菜添!真系好抵!💰👍而且,价钱非常优惠,下午茶只需20蚊起,真系好适合约埋朋友一齐嚟食!👯♀️总括来讲,元洲牛肉面真系一个唔可以错过嘅好地方,无论系汤底、面条定系小食,都令人满意!下次再嚟试下其他嘅选择!🥳📍元洲牛肉面 地址:长沙湾元州街498号地下#长沙湾美食 #荔枝角美食
📍元洲牛肉面
地址:长沙湾元州街498号地下
#长沙湾美食 #荔枝角美食 #长沙湾 #荔枝角 #牛肉面 #清汤腩