2019-06-03 46 浏览
呢排好耐都冇食过火锅啦,所以有啲心痒痒想食下。咁见到养心殿呢一间都几受欢迎,所以就约埋朋友黎试下😋地理位置都非常方便,地铁站行几分钟就到。餐厅一入到去就见到装修好古色古香,令到客人好似去左另一个地方咁😍一坐底就先叫左汤底先,我地就点左一个鸳鸯锅-美人锅加酸菜白肉锅。美人锅真系一饮就惊为天人,里面应该有成只乌鸡喺度,而且仲有杞子,金华火腿等,一入口满满都系老火汤既精华。而另外酸菜白肉锅虽然不及美人锅好,但亦非常高质,汤底酸酸地,好开胃,锅入面仲会附送埋面条添👍🏻食物方面我就点左黑松露虾丸,极上雪花肥牛,蔬菜拼盘,水饺同响铃。最吸引既系个肥牛,牛味好重,我都嗌左两碟黎食😂另外黑松露虾丸都好特别,好少地方见到,而黑松露味亦都好重,好味👍🏻总括而言,个汤底好饮既摆咩入去煮都会好好味,下次我一定会再黎养心殿养一养生😂
地理位置都非常方便,地铁站行几分钟就到。

2019-05-30
  • 美人锅