2020-06-07 145 浏览
好耐无打边炉啦!今日终于够胆约一个好朋友一齐见个面十下十下🧛‍♂️上网拣咗间座位坐得阔落啲嘅火锅店 原来仲有鸡煲添 可惜得两个人惊食唔晒 所以照旧斋打边炉算啦🧛‍♂️叫咗个鸳鸯锅 蕃茄薯仔浓汤加沙嗲锅 重口味又得 清淡啲又得🧞‍♂️估唔到沙嗲汤底都咁多材料 有秀珍菇芽菜木耳🧚‍♂️ 木耳好大块好爽口 秀珍菇吸左沙嗲汤底劲正🧚‍♂️因为两个人食 唔可以叫得太多款式 下次一定要揾多啲人一齐食所以叫咗个饺饺阵 一共可以试到四款云吞水饺🥟鲜虾云吞好大粒虾 好新鲜 皮薄馅靓🧞‍♂️ 韭菜饺都好正味道鲜明 就算煮耐左个皮都冇穿🧞‍♂️韭菜超香没有太多嘅调味料 唔会遮盖左韭菜嘅清香因为朋友唔食牛 所以我哋叫咗羊肉片 羊肉嘅部位好靓 带少少脂肪 肉质几细嫩 唔会好似猪肉咁韧 羊肉最适合配沙嗲汤底 正🧚‍♂️我地仲叫左个红薯粉 一半吸哂蕃茄薯仔既清甜 另外一半就落咗啲沙嗲汤 两种风味都超满足🧛‍♂️

羊肉片

2020-06-02