2020-12-05 58 浏览
今日去咗观塘鸿图道78号1楼既ben 哥米线食野。因为呢度有我一直想食嘅台湾鸭血。佢呢度点餐好似叫车仔面一样,都系自己写纸仔拣食咩汤咩面咩𩠌。药膳麻辣汤米线:叫咗小辣,佢嘅麻辣烫都几正宗,配上鸭血非常之夹。佢嘅鸭血同平时打边炉嘅差唔多,口感几好,好似午餐肉咁大件,下次再嚟都会再叫。另外叫咗花枝卷同猪软骨,个花枝卷有惊喜,口感扎实。猪软骨都唔错,合格有余。蕃茄酸辣汤米线:试咗佢嘅五谷米线,味道上觉得同普通嘅冇乜分别,不过视觉上觉得都几得意。个汤除咗有平时嘅蕃茄味仲多咗一份酸辣,食得几过瘾。鸡肉系一块块 算几大块 食落比谭仔好味麻辣墨鱼头:呢一个原来系冷盘嚟嘅,墨鱼头好爽口,配上麻辣嘅味道,都几唔错。