2017-10-13
难得去元朗,当然要周围揾下美食,但当日唔系太肚饿,所以谂住食碗面就算,呢头就俾我见到间好似系新开张嘅车仔面,装潢简单,胜在够企理整洁,就呢间啦!虽然我只系食一般车仔面𩠌,但个汤底鲜甜到不得了,而且好浓,好有细个时食𠮶啲车仔面感觉,猪肠系用我最喜欢的细肠,好腍,而且非常入味,洗得又够干净,非常满意。猪皮都好入味软腍,食落觉得好有胶质,唔错,但个猪红就唔系一夹就散𠮶只,同行朋友话一夹就散𠮶啲猪红先至唔靓,周星星喺食神都咁讲,但我就真系钟意夹得散𠮶只猪红啰,口味嘅嘢,佢识条铁咩值得一提系个辣酱,100%自家制,辣到飞起,老板娘早已经提过我,但愈辣愈过瘾,食到殊殊声,所以叫咗杯金桔蜜,奇怪嘞,唔多甜嘅,原来桌面早已有支糖水,钟意几甜就自己加到够为止,原来我平时饮嘢都饮得几甜,呢个方法几有惊剔作用总括而言,呢间车仔面值得再去,因为感觉得到呢度嘅出品好细心同有诚意,味道又真系几ok嘅