2018-01-01
圣诞假期约左朋友仔去旺角睇戏, 睇戏前早d食个晚饭, 免得太肚饿~ 环境:呢间越式餐厅应该新开, 新正光猛~ 店不太大, 8-10张4人枱到~ 6pm几去到, 无咩人, 直入坐到卡位~坐到7pm多d, 不断有人入黎, 好快已经9成满座~食物:哗, 和牛汤河超大个碗, 大过我个头~ 每种牛肉片都好好味, 薄薄大片, 唔会un, 朋友超喜欢个河粉, 话好滑, 汤清甜~而我喜欢个烧腩肉捞檬, 腩肉腌得好入味, 肉的份量仲几多,个捞汁味道比平时食开既清一d, 蒜味无咁重, 酸度适中, 好开胃, 最喜欢个汁仲有大大片红萝白同青瓜, 好好食~牛油鸡翼炸粉有点厚, 唔知系咪我鼻塞影响, 牛油味唔太重, 但细爵下食到少少甜味, 里面既鸡翼几滑~ 朋友话蒜仔牛柳粒食到美极味, 哈哈, 我觉得好味就得, 美唔美极我就唔知, 牛柳粒炒得生熟到刚好, 唔会觉得un, 细细粒易入口, 加埋黑椒粒再好味升级~ 好钟意每个菜都有配菜, 红白萝白丝酸度刚好, 好似捞檬个汁咁, 正, 朋友都食唔停; 另外亦有配沙津菜, 有酸汁同黑椒响里面, 真系预你可以食, 唔系hea放的配菜~ 欣赏~!朋友叫左杯越式滴漏热
环境:
6pm几去到, 无咩人, 直入坐到卡位~
坐到7pm多d, 不断有人入黎, 好快已经9成满座~
食物:
朋友叫左杯越式滴漏热咖啡, 好香啊~~~~ 咖啡味超浓~ 朋友很喜欢~
我叫左杯咸柠梳打, 但我最后鼻塞太劲, 唔系好饮到咸/柠檬味.... 有点可惜...
服务:
整体服务都很友善殷勤, 下单上菜收碟都快速, 最欣赏咩都未叫先提供热水, 可以暖暖手同胃先~