2016-10-19 810 浏览
呢间拉面我食过几次,绝对会食完再食,拉面系个老师傅亲手拉嘅,特别弹牙,佢最值得赞嘅系食店选择唔多,但每一样嘢都好食物,牛丸爽口、串烧肉外脆肉滑、火鸭丝绝对唔系平时茶记食果啲味噌火鸭丝,系好似系自己用鸭肉类僟似手撕鸡咁手丝出黎,汤底够热仲食唔出味噌嘅味道,所以唔想出街食味噌的话,我多数会黎呢间食。老板娘比较寡言,但系「人情味道」在于用心制作嘅食物里,推介必试「薏米豆腐花」,好特别,有腐竹鸡蛋糖水嘅口味但配香滑豆腐花。我有只见到一个九龙人朋友,竟然黎咗屯门呢间小店,原来一个屯门朋友介绍,觉得佢make a good choice, 因为屯门无咩好食,呢间小店虽然然地方小小,未必系一大班朋友黎嘅首选,但3、4个一齐食都系个good choice @ 屯门。

• 薏米豆腐花
  • 杂锦面