2014-07-12
寻日难得唔使OT准时放工,第二日又系短周唔使番工,就同两个teammates去左IFC Glass House Happy Hour :’)我同另外一位女同事都系第一次去,一见到全落地玻璃同个无敌靓景,公司D激气都唔记得哂lu~~~!坐低无耐,待应就递上iPad menu,一睇就知想食乜。呢度的Happy Hour5点就开始,准时放工就系咁好架,里面D cocktails都系$78 一杯﹗超抵呀﹗我地一人点左一杯cocktail再加两份小食share,其实款款小食个样都好吸引,我地都拣左好耐。等野食果阵,我地影左好多靓相。呢度环境真系好舒服好优雅,玻璃屋设计令自然光透入餐厅,我地好似真系置身于温室之中﹗好快我地点左嘅小食同cocktail就送到喇。待应好有礼貌地介绍每一款食物,态度值得一赞!首先讲下我最满意嘅Lime tempura smelt fish with spicy kimchi mayonnaise。待应解释我地知一条条柳叶鱼系来自土耳其,以低温炸香。我即刻试左一条,口感有d似多春鱼咁不过短身少少而且没骨可以成条食,正!条鱼表面有d青柠皮,味道几清新,中和左酥炸嘅油腻感。我
好快我地点左嘅小食同cocktail就送到喇。待应好有礼貌地介绍每一款食物,态度值得一赞!首先讲下我最满意嘅Lime tempura smelt fish with spicy kimchi mayonnaise。待应解释我地知一条条柳叶鱼系来自土耳其,以低温炸香。我即刻试左一条,口感有d似多春鱼咁不过短身少少而且没骨可以成条食,正!条鱼表面有d青柠皮,味道几清新,中和左酥炸嘅油腻感。我特别欣赏个自家制泡菜沙律酱,小小辣,好惹味而且有心思,大爱!下次泥一定再叫!