2024-02-08 428 浏览
同朋友来到大角咀,经过Simply见佢有二人晚餐,成个set都系$388仲唔使加一,入去试下先。店内不大,进店后店员示意随便坐,好快送上水同餐牌,即刻落单先。⭐是日餐汤天气冻,我同朋友都拣咗餐汤唔要沙律,是日餐汤系粟米汤,几香甜,仲有粒粒粟米粒。⭐香蒜焗生蚝头盘拣咗要焗蚝,要咗香蒜味,啲蚝焗起上嚟都几大只几鲜味,但系一掂落去就甩壳咁得意嘅😆⭐西京烧比目鱼伴黑松露意大利饭主食之一要咗意大利饭,个饭仲配上西京烧比目鱼,有啲日西fusion feel,哈哈,鱼好滑好香口,意大利饭有浓浓嘅黑松露忌廉味,但个人觉得口感偏腍,冇意大利饭𠮶种半生嘅感觉,扣分😆⭐纽西兰羊架另一个主菜就拣咗羊架,有三支骨,伴菜系薯仔同西兰花,卖相好吸引,要五成熟啱啱好,个羊肉食落去好香红酒味,唔知系咪用酒腌过呢😋⭐牛角窝夫伴雪糕个餐仲有甜品送,我哋两个都拣咗要牛角窝夫伴曲奇雪糕,窝夫新鲜焗起热辣辣,仲好有牛油香,正㖞😋⭐蜂蜜柚子茶 & 即磨咖啡最后就系餐饮,今日咁嘅天气就梗系饮热饮啦,朋友要咗个蜂蜜柚子茶,甜甜地有柚子香,自己要咗即磨咖啡,个咖啡好浓,唉呀~唔知今晚会唔会瞓唔著呢,哈哈。味道唔错价钱抵食,支持一下小店👍
⭐是日餐汤
⭐香蒜焗生蚝
⭐西京烧比目鱼伴黑松露意大利饭
⭐纽西兰羊架
⭐牛角窝夫伴雪糕
⭐蜂蜜柚子茶 & 即磨咖啡
味道唔错价钱抵食,支持一下小店👍
2024-02-07