2022-12-03 52 浏览
天气开始转冷,系时候食牛肉补身😆 牛肉就食得多,但揾到间真正对牛肉有研究而性价比高的餐厅唔容易,比我留意到呢间 牛扒专家,就嚟睇睇系咪真系专家级成日听到熟成牛扒,其实系指牛肉嘅处理方式,同红酒一样,牛肉都需要经过一段时间嘅静置,以达到最佳风味见到呢度主打 美国湿式熟成 厚切安格斯肉眼就点左试下,牛肉肉质软嫩多汁,比大多店舖做得好,配上温泉蛋饭,轻轻切开温泉蛋,洗心效果做得相当出色冻冰冰叫返个香辣牛肉汤乌东配温泉蛋,温泉蛋超级Q弹,会辣味系我最钟意果款,好岩冬天食,食完即刻暖笠笠。牛肉份量好多,乌东吸哂汤嘅精华,我觉得系必点嘅菜式鸡尾串香脆,另外饮品分别拣左热薄荷朱古力咖啡,草莓奶昔,明明系牛肉专门店,饮品有咖啡店水准,睇得出店主无论系菜式定饮品,都好用心做