2020-11-03 1573 浏览
好少写食评,但因为之前睇过食评投诉呢度嘅服务态度,食过之后好想帮服务员叔叔姐姐平反一下!记得差不多10年前住喺附近时帮衬过饮茶,印象只留有服务员都系比较年长的,没有其他特别感觉。11月2号去完下白泥影日落后,寿星公喜欢广东菜,咁就去食烧猪贺一贺佢来个小庆祝啦!门口比以前热闹咗好多。可能因为疫情,门口放咗几架车仔 企住几位店员,热热闹闹叫卖住外卖小炒、点心、2𩠌3𩠌。良心价格。入到去唔似新式服务,无人带我哋位,见我哋望下望下,就好亲切咁讲「随便坐啦」,原来系自己揾位⋯唔通服务真如评论写嘅咁不济?原来,服务就在你坐低一刻开始!一坐低,应有嘅服务都立即有,茶壶、洗茶壶、饭前花生,服务员全部随时ready 服务你,点餐有礼貌,有耐性,仲有亲切tim!睇得出系好积极嘅服务团队,传菜姐姐一出来,侍应立即上前上菜,感觉到员工们都在开心工作,笑容满面、轻轻松松。他们的轻松自在源于熟练及合拍,他们会留意到我把汤饮完了,会问我要不要添、会提醒我小心夹𩠌时整污糟自己嘅阔衫袖等等。好似系好平常好应该有嘅餐厅服务,我亦讲唔到有更特别嘅事令大家觉得「哗!真系好好服务㖞」。但全餐饭我系食得好温暖、好亲切,系出自真心
好似系好平常好应该有嘅餐厅服务,我亦讲唔到有更特别嘅事令大家觉得「哗!真系好好服务㖞」。但全餐饭我系食得好温暖、好亲切,系出自真心嘅服务,系敬业乐业嘅服务,尊重自己嘅工作、尊重客人嘅需要。叔叔姐姐们,加油💪!已经搬出九龙几年嘅我,会常常来喇!

羊腩煲
莲藕饼