2025-01-24
仲记得以前零用钱唔多,有时假日都会同啲同学仔及朋友到旺角周边扫街食嘢,想坐耐啲倾计就会到登打士广场啲楼上cafe。相隔多年,边到估到登打士广场仲依然咁有「生命力」,早几日突然谂起呢啲美好,于是决定再次来登打士广场,咁多楼层当中选择光顾位于12楼的部屋咖啡室。「叮!已到达12楼。」嚟到咖啡室门口,小妹感觉到一股熟悉及温馨感🤭,十分难得的是,枱头望见盏黄光灯饰,居然一啲都唔热仲有些少温暖,「部屋」一词是指房间,可能因为咁而感到温馨。小妹拣咗二人套餐再升级两杯餐饮:▫️10吋Pizza:千岛夏威夷手工pizza部屋手工薄饼底涂抹甜甜的千岛酱、夏威夷必备的火腿,以及配上香港人最爱、意大利人最讨厌的菠萝🍍▫️意粉/饭:黑松露杂菇意大利饭摆盘同餐牌上照片一致,黑松露杂菇酱味道唔错,不过浓多少少及挂汁会更加吸引,意大利饭偏硬身可以再煮耐点点☺️▫️套餐小食:炸蟹饼热辣辣的套餐小食,配上小妹最爱的泰式鸡酱,令呢款炸蟹饼更加惹味好食🤤▫️两杯餐饮:朱古力沙漠、热水果茶套餐选择升级特饮及花茶,朱古力奶沙冰配朱古力威化😍正呀😋!一大壶水果茶搭配温馨小杯,小杯是双层玻璃唔怕烫伤手指🤭🤭,逊色的是越饮越甜🤔~
小妹拣咗二人套餐再升级两杯餐饮:
▫️10吋Pizza:千岛夏威夷手工pizza
▫️意粉/饭:黑松露杂菇意大利饭
▫️套餐小食:炸蟹饼
▫️两杯餐饮:朱古力沙漠、热水果茶
二人套餐
自选10吋Pizza:千岛夏威夷手工pizza