2022-03-05
一直好想光顾,无奈每次都好多人排队今天早起路过适逢有位,二话不说冲入去店面虽小,胜在干净利落,坐得都舒服留意到好多客人都会同老细店员吹一轮水,或者最少互相问侯一下(善意果种),今时今日竟然仲有呢种街坊街里咖啡店嘅感觉,实在难得All Day Breakfast: 都系果几款料,烟三文鱼摊开嚟都有几片,特别喜欢件多士,厚身有质感,咬落烟韧有种自家手制面包感觉(可能真系自制都唔定)Cappuccino : 奶泡厚厚一层,啡味浓郁,嗒吓嗒吓刺激味蕾之余都令人几醒神,正,搅到饮完之后要追啡饮Latte:最怕果D落超多奶盖过晒咖啡味嘅冲调,呢杯Latte完全冇呢个问题,保留到香浓咖啡味之余,仲有少少苦涩同酸酸哋嘅余韵,一个字,掂老实讲个人虽然钟意饮咖啡,可惜唔识分辨咩为之靓咖啡,一向只靠条脷做判断,按个人喜好呢间算区内最好饮几间之一,值得推介
今天早起路过适逢有位,二话不说冲入去
店面虽小,胜在干净利落,坐得都舒服
All Day Breakfast
Cappuccino