2021-01-11 635 浏览
呢间餐厅其实系早排食 所以当时仲有dinner不过呢度无论系食物质素、服务同环境都好好🥰所以特登揾返出黎写.💫Set Dinner (跟主菜价钱).🌟慢煮鸡胸沙律由于系用慢煮技术 所以鸡肉好腍食落嘅口感都同平时嘅鸡胸唔同而且大大块鸡胸 啱晒我呢d食肉兽🥗😋.🌟栗米汤栗米汤好香浓同新鲜🌽罐头汤真系完全冇得比.🌟慢煮安格斯封门柳(12oz)伴薯蓉佐阿根廷青酱 ($288)因为亦都系慢煮嘅原因所以牛扒好腍好柔软🥩而且仲可以保留到肉汁配菜薯蓉都好出色🥔成个菜式嘅调味亦都好夹.🌟48小时慢煮烟熏手撕猪温泉蛋扁意粉 ($152)呢个意粉都唔错🍝不过略嫌有d普通同比较淡味(可能只系我比较重口味orz).🌟Rose Latte (+$10)饮品加左少少钱叫左rose latte☕见到拉花上面仲有少少玫瑰花瓣就觉得超靓🌹而且饮落冇好假嘅花味.🌟甜品 (伯爵茶奶冻伴雪糕 + 布朗尼)奶冻嘅伯爵茶味啱啱好 配埋个雪糕真系好balance🍮而且因为系朋友生日 所以铺头仲帮我地写左Happy birthday 系brownie碟度🎂.店员每上一道菜都好细心咁讲解菜色嘅特点令我地知道每碟料理嘅故事 唔只系食咁简单
呢间餐厅其实系早排食 所以当时仲有dinner
不过呢度无论系食物质素、服务同环境都好好🥰
所以特登揾返出黎写
💫Set Dinner (跟主菜价钱)
🌟慢煮鸡胸沙律
因为亦都系慢煮嘅原因所以牛扒好腍好柔软🥩
而且仲可以保留到肉汁
配菜薯蓉都好出色🥔
成个菜式嘅调味亦都好夹
🌟48小时慢煮烟熏手撕猪温泉蛋扁意粉 ($152)
呢个意粉都唔错🍝
不过略嫌有d普通同比较淡味
(可能只系我比较重口味orz)
🌟Rose Latte (+$10)
饮品加左少少钱叫左rose latte☕
见到拉花上面仲有少少玫瑰花瓣就觉得超靓🌹
而且饮落冇好假嘅花味
🌟甜品 (伯爵茶奶冻伴雪糕 + 布朗尼)
奶冻嘅伯爵茶味啱啱好 配埋个雪糕真系好balance🍮
店员每上一道菜都好细心咁讲解菜色嘅特点
令我地知道每碟料理嘅故事 唔只系食咁简单😌
呢度d枱嘅空间好充裕 所以唔算好多位
黎之前最好订枱呀~
慢煮鸡胸沙律
栗米汤