2023-08-21
#深水埗美食 其实有好多小店,好有人情味又食得开心要慢慢发掘~ 今日我就去左 #秘捞王 -叫左招牌捞面拌饭套餐,有唔同既酱汁、𩠌菜、面/饭底既选择~💁🏻♀️秘制酱 捞米线 配 香煎鸡扒 + 日式肥牛送菜同米线系分开摆,首先香煎鸡扒好好味,用高温煎至金黄色,外皮酥脆,肉质嫩滑多汁 & 肥牛有洋葱🧅既甜味好juicy~ 而今日既秘制酱捞米线,系有啲泰式风味,酸酸辣辣好开胃🤤💁🏻♀️蒜香酱炒饭底 配 昆布猪颈肉蒜香调味料同炒饭既结合,营造出浓郁既蒜香味道,令炒饭香气四溢~蒜香酱炒饭使用炒饭既基本配料例如米饭、蔬菜、蛋,炒熟至金黄色,好👍猪颈肉松软💁🏻♀️ 香煎沙姜鸡翼 总共有6只,仲要好大只~ 沙姜具有独特既辛辣同香味,结合鸡翼既鲜嫩口感,香味俱佳;鸡翼煎炸至表面金黄酥脆,内部保持多汁~ 就是正~💁🏻♀️柠檬柚子沙冰超大杯好冻好饮,跟野食只需加$12,一定要饮其实我本身想叫秘制肉燥,但系太好生意无哂!!😵 唯有下次啰😌
#深水埗美食 其实有好多小店,好有人情味又食得开心
要慢慢发掘~ 今日我就去左 #秘捞王
叫左招牌捞面拌饭套餐,有唔同既酱汁、𩠌菜、面/饭底既选择~
💁🏻♀️秘制酱 捞米线 配 香煎鸡扒 + 日式肥牛
而今日既秘制酱捞米线,系有啲泰式风味,酸酸辣辣好开胃🤤
💁🏻♀️蒜香酱炒饭底 配 昆布猪颈肉