餐厅: 小林札幌拉麵
资讯:

2018-10-14 323 浏览
成日听大角咀 都好少有机会黎 原来奥运站一出就系旺角行过黎都劲近 黎到先知原来有咁多餐厅 今日同成班friend黎食好西 叫左个四人餐 有四个主食 七个小食加四杯饮品 埋单$658一家三口经营的小店 感觉平民贴地 咖哩饭好有系日本地道小店的感觉 记得以前系日本读书成日为左平而食连锁店的咖哩饭exactly就系咁样的一碟 有牛肉粒 薯仔红萝卜粒我中意日式咖哩多过印度咖哩 中意佢的甜味 另外加多份吉列猪扒 厚切啖啖肉 又唔会太油腻 外脆内松化招牌牛油拉面 汤头浓郁 用黄色的曲拉面面头有原块牛油 将佢浸落汤底用热力将佢溶化 咸香味令汤头层次更丰富叉烧够厚切 好味到再额外加多一碟😂另一个主食叫左蒲烧鳗鱼饭 方形盒好有日本的感觉 鳗鱼份量唔多 但绝对够食 厚切啖啖肉 米饭粒粒分明饱满够干身小食叫左碟大的饺子 一碟六只 馅料多 以菜肉为主 肉的比例多啲 好Juicy 好有自家制的感觉鸡泡鱼干比平时食的厚肉入味 点埋沙律酱食好夹好好味鸡软骨串 都几大粒饱满 几香口薯仔沙律听落无乜特别 但又几出色 啖啖薯仔粒 幼滑好味最后系烧鲭鱼 厚肉 又唔会overcook 唧埋柠檬汁好夹好香好平民的家庭料理 简单
成日听大角咀 都好少有机会黎 原来奥运站一出就系

鸡软骨

薯仔沙律听落无乜特别 但又几出色 啖啖薯仔粒 幼滑好味
薯仔沙律

烧鲭鱼

好平民的家庭料理 简单好味 有机会再黎!
2018-10-12
  • 薯仔沙律