2019-04-20
从外面睇入黎已经觉得好日式,入到去见到店内装饰都好有心思💕令我感觉返到日本家里的感觉🥰很有日本小家庭温馨的感觉食物质素很好,食材都很新鲜!性价比高的日本菜,全部即点即制,但唔需要等好耐,大概10mins就开始上台🤤三文鱼🍣寿司(22$)饭同三文鱼比例刚好,唔会太多饭令人食唔到,色泽诱人,食落无腥味无雪藏味。三文鱼刺身(6片,$68)呢个真系好惊喜!厚度系出面两陪禁多!非常厚实又肥美油甘,食落唔会太冰冻,鱼味浓郁,油脂分布鲜明,三文鱼油从口中溶化脂香十足。吉列广岛蚝(4件,$56)炸蚝外脆内软,十分酥脆,出面炸粉唔会太多太厚,恰到好处。里面的生蚝唔会干身,咬落又有蚝汁,保留鲜味天妇罗软壳虾蟹($58)热辣辣入口,份量有一只左右,配上天妇罗汁加入萝卜蓉,甜甜地好味道酿蟹盖(4件,$58)蟹盖最上系一层浓郁既芝士,里面搭配了不同的海鲜🦞馅料,食前加柠檬汁更有层次感!鹅肝带子炒饭($108)热辣辣上台,鹅肝油脂香味浓郁,饭炒饭至干身,粒粒分明有咬口。带子份量都多,食落鲜甜可口31 TakaRa 琉球果汁酒($35)入口味甜,🍍菠萝味的果汁酒🍹配上三文鱼是绝配喔PS:老板娘声音好温柔好靓女💕
三文鱼🍣寿司(22$)
三文鱼刺身(6片,$68)
吉列广岛蚝(4件,$56)
天妇罗软壳虾蟹($58)
酿蟹盖(4件,$58)
鹅肝带子炒饭($108)
31 TakaRa 琉球果汁酒($35)
入口味甜,🍍菠萝味的果汁酒🍹配上三文鱼是绝配喔
PS:老板娘声音好温柔好靓女💕