今日黎开大埔开工,系大埔墟街市附近揾美食医肚,去到一间叫开饭主义既餐厅。见到好多人系餐厅门口排队,而且听个名都觉得唔错就入左去试下。点知一入到去我个心竟然俾d食物溶化左。睇完个餐牌之后我就叫左芝士焗烟三文鱼西兰花意粉餐(60hkd),配有炼奶油脆脆朱(半只),加左10hkd叫左个东京电击鸡翼,同埋叫左杯冻柠乐。先黎既系东京电击鸡翼,个名非常特别,但不同以往既一样,鸡翼原来系冻食既,仲带有甜味,微辣,上面仲有芝麻,对我黎讲,第一次试到咁特别既鸡翼,好有冲击呀。 跟住黎既就系主菜意粉,浓浓郁郁既芝士味未食已经闻到,兼且卖相唔错,一食之下,香滑既芝士意粉已经溶化左我既胃。加上有烟三文鱼同西兰花既配搭,可以balance番厚厚既芝士,冇肥腻饱滞既感觉,系一绝既健康意粉。 个餐仲配有炼奶脆脆朱(卖飞佛), 成个饭后甜品加哂分!!! 而个冻柠乐都不过不失。呢间餐厅我食得好满足呀!另外,呢间餐厅除左有溶岩意粉/焗饭,仲有捞面,lunch set,常餐同咖哩食物,非常多款色。我终于明白点解咁多人排队嗱! 大家黎开大埔,记得早d排队试下啦!

东京电7鸡翼

芝士焗烟三文鱼西兰花意粉