2018-12-30
难得家人生日就梗系去食好啲🎉而家咁冻就去食火锅一人一锅就啱啱好,够晒温暖啦!呢间火锅店之前都听过都想食好耐,终于有机会试到,好开心😃我就叫咗个芝士牛奶锅不嬲都钟意食芝士同埋再睇下佢同其他锅嘅分别就系啲配料。我钟意食佢𠮶啲鱼豆腐蟹柳啊等等呢类型嘅野。总之系有芝士同埋呢啲配料系非常之夹芝士,咁我就拣咗呢个。上枱都几丰富不过觉得芝士味可以再浓少少,咁样会比较配合其他料,先至出到芝士味!仲🈶️心型鱼豆腐♡💛♡同埋有一个有啲年糕系入边嘅丸超好食!好有咬口!🤩🤩都几足料食完都好够饱!同埋𠮶个豚肉片都系劲多🈶️成六七块咖!反而我想佢啲心形豆腐同埋年糕𠮶个多啲💋💋另外我哋就再叫咗个酸辣羊肉锅钟意食辣嘅我哋梗系我系中辣啦至少,正!都几正一饮都几辣,我觉得个汤底个辣味做得几好,好出到𠮶种香味。不过如果论佢个名对唔对到题就略嫌差少少,因为个酸辣个辣就做得好,但系个酸就差啲,唔够酸。所以就咁饮佢个汤底唔计佢系酸辣嘅话系真系好味嘅!呢个好值得赞👍👍入边啲料都几丰富有米血糕同埋甜不辣啦去台湾必食!我系我钟意食既!有羊肉片同埋一啲选材佢个酸菜个味道几适中觉得恰到好处,夹埋一齐可以提升汤底嘅味道,味道升华!唔错!好值得大
我就叫咗个芝士牛奶锅不嬲都钟意食芝士同埋再睇下佢同其他锅嘅分别就系啲配料。我钟意食佢𠮶啲鱼豆腐蟹柳啊等等呢类型嘅野。总之系有芝士同埋呢啲配料系非常之夹芝士,咁我就拣咗呢个。上枱都几丰富不过觉得芝士味可以再浓少少,咁样会比较配合其他料,先至出到芝士味! 仲🈶️心型鱼豆腐♡💛♡同埋有一个有啲年糕系入边嘅丸超好食!好有咬口!🤩🤩都几足料食完都好够饱!同埋𠮶个豚肉片都系劲多🈶️成六七块咖!反而我想佢啲心形豆腐同埋年糕𠮶个多啲💋💋
入边啲料都几丰富有米血糕同埋甜不辣啦去台湾必食!我系我钟意食既!有羊肉片同埋一啲选材佢个酸菜个味道几适中觉得恰到好处,夹埋一齐可以提升汤底嘅味道,味道升华!唔错!好值得大家嚟试吓!咁我哋其中一个就加$叫左架卤肉饭。
另外呢个珍珠迷就梗系加七蚊鸡饮其他有珍珠嘅嘢啦。佢加$7系只可以饮原价$30嘅饮品。其实佢跟餐都配左抹香绿茶同埋红茶嘅,我谂如果要珍珠我就自己比多$5鸡都得嘅。不过今日就叫咗珍珠奶茶同埋香芋奶茶加魔豆即系乳酸汁嘅爆珠。珍珠奶茶原价就$33所以呢就唔可以加$7饮,就要叫普通奶茶再加返$5珍珠嘅钱即系总共要$12 㗎😭
一上枱嘅时候我觉得哗,咁细杯?!我明白跟套餐系咁细杯既😅😅但系大杯又贵好多唔系真系大好多。😭
梗系唔够我饮啦我呢个珍珠奶茶迷😢😢其实真系想饮多几杯,不过冇办法啦😭😭不过佢𠮶珍珠系几香甜几好味容易入口,整体唔错。但系个香芋奶茶就真系差啲冇香芋味冇奶茶味非常之淡好似水咁。而啲爆珠就几好味几多同埋几特别,乳酸味唔错。唯一希望佢大杯啲‼️😜
同埋其中一个必须必须改善嘅地方就系现场饮饮品唔应该用即弃胶杯同埋胶饮管,喺餐厅咁样系好浪费!希望佢可以改善呢个地方咁就好好多!👍♻️♻️呢个系大趋势嚟㗎。边个做先就边个响应,率先走最前♡
但系我真系觉得几好味,味道方面系几好同埋价钱都尚可接受。现场都几多人晏昼食,佢个午餐比起晚餐化算好多。