2019-07-26 105 浏览
今日同朋友去上环嘅一间西餐厅叫做zentro到食dinner. 餐厅位置都几方便,上环站一出行几分钟就到。我哋叫咗餐,加小食share。overtimed lunch menu 好正,去到夜晚8点前都仲有得点!必有既新鲜沙律& 好creamy 好滑既忌廉汤。D.日式西班牙黑豚肉咖喱蛋包饭黑豚肉好厚切,而且唔会好肥或者好干,份量都好足够~咖哩汁既味道好香好浓郁,但又唔会食到个口好重味精味,jeng😍最后就系蛋包饭既蛋好香滑,岩岩好包哂啲饭~H.炭烧天多尼式澳洲120日谷饲黑安格斯肉眼配薯条及杂菜块肉眼扒系用备长炭烧嘅,食得出有好香嘅炭烧味,我地叫左medium rare,感觉岩岩好~配埋佢既酱汁一齐食就一流!另外仲配埋香脆嘅薯条,味道一样好食!饮品仲可以拣橙汁、菠萝汁等,味道都唔错架!另外餐厅特色系用备长炭烧串烧,咁当然要点多几款小食试下!日式烧鹅肝配豆腐干好好味,有惊喜!鹅肝够晒大件,烧得好香,油脂味出晒黎,放入口中即刻感受到幸福既味道!加上咸香豆腐干和粒粒蟹子,味道好夹,口感更丰富!当然都要试下自家制明太子酱墨鱼串,有我最钟意既明太子!墨鱼烧得好香,十分弹牙,加上上面既明太子酱,十分

必有既新鲜沙律& 好creamy 好滑既忌廉汤。

D.日式西班牙黑豚肉咖喱蛋包饭

H.炭烧天多尼式澳洲120日谷饲黑安格斯肉眼配薯条及杂菜

饮品仲可以拣橙汁、菠萝汁等,味道都唔错架!

另外餐厅特色系用备长炭烧串烧,咁当然要点多几款小食试下!

当然都要试下自家制明太子酱墨鱼串,有我最钟意既明太子!墨鱼烧得好香,十分弹牙,加上上面既明太子酱,十分有口感,味道都更惹味!