2024-01-25
喺这家店食到的扒乳猪真系叫人惊叹三声WOW!肉质超嫩多汁,啖啖肉嘅感觉正!表皮炸到脆口得嚟唔觉得油腻,甜酱汁的加入令口味更加完美。😋至于海胆多士,每一啖都系那种海鲜味十足、鲜美得令人停唔到口!海胆质感细腻得黎,香滑得嚟带有自然嘅甜味,太正了!🧡薯仔西班牙香肠炸弹仔,外层炸得脆口,入面嘅薯仔同肠粉嘅黏咗一齐,一啖一个,咸香美味,简直就系tapas嘅典范。🥔有咁油润嘅菜式当然都需要啲清新嘅嚟平衡下啦,烤椰花菜配上薯泥同火腿,健康又美味,软绵绵嘅口感与咸香嘅火腿同椰花菜嘅香口,配搭得好有层次。🌱食甜品,柠檬百里香雪葩真系一试难忘!清新嘅柠檬味道加上香草嘅百里香,味道层次丰富,爱唔爱全看个人,不过我就觉得超级好味!🍋至于桑格利亚,如果钟意酒味重一点,红色果阵就啱晒;想要啲水果嘅甜味,白色𠮶款绝对唔会失望。🍷总括来讲,今次嘅街头西班牙美食之旅真系令人意犹未尽,每一道菜都充满惊喜,一定要再黎!