2023-07-27 14 浏览
之前友人推荐过卜卜𩠌子店,纯手工制作、绝无味精/防腐剂,仲有好多口味系出面比较少见,讲到我心郁郁,今日突然超想食𩠌子,所以专程黎到西九龙中心买两盒返去试试。卜卜既饺子有多种唔同配搭,有双拼、三拼同埋四拼,可以一次过试唔同口味,建议想食既各位可以早少少去买,我放工时间去饺子🥟已经寥寥可数,受欢迎程度可见一斑。好特别既系,即使拼既数量相同,但每一盒款式都有所不同,店长姐姐好好人,拎出好几盒俾我选择,亦贴心咁话俾我知,试岩左口味,下次可以同佢地预订,咁就可自由配搭喜欢既口味。今次我就简左双拼同埋四拼😆双并豚肉饺(木耳粟米+韭菜)$48:木耳粟米-木耳一见到已感到非常健康,配埋粟米🌽甜甜地,几唔错韭菜- 饺子畀既长青款,做得好出色,有浓浓既韭菜香四并豚肉饺(揽菜豆角+芝士蟹子+虫草花木耳+黑松露)$48:揽菜豆角- 依款真系超特别,从未见过,食落有点爽脆口感,越嚼越香芝士蟹子- 芝士同蟹子一入口即刻流出黎,劲香口虫草木耳- 非常有惊喜,食落虫草味好突出,后劲有少少药材味,配埋豚肉食好正,一点都不会奇怪,仲有种好健康的感觉😆😆黑松露- 黑松露味十分香浓,食完齿颊留香,好惹味唔系讲笑,真系每一款饺

今次我就简左双拼同埋四拼😆

双并豚肉饺(木耳粟米+韭菜)$48:
韭菜- 饺子畀既长青款,做得好出色,有浓浓既韭菜香

芝士蟹子- 芝士同蟹子一入口即刻流出黎,劲香口
黑松露- 黑松露味十分香浓,食完齿颊留香,好惹味
唔系讲笑,真系每一款饺子都好正,全部配埋豚肉都好好味,豚肉有阵阵肉香,而配搭唔同食材又有唔同既滋味,而食素既朋友都唔洗胆心,卜卜仲有素饺既选择。

店长姐姐好亲切细心,怕天气太热,都俾多两个冰袋我保温,保温袋包装得好好,友人真系无介绍错,我一定会再回购!
外卖自取