2024-05-07 392 浏览
屯門友愛邨開咗一間好地道的台灣餐廳,阿媽話聽街坊講好好食,一定要試下台灣小食同埋牛肉麵。喺屯門站搭輕鐵兩個站就到,都算方便。餐廳好大,環境好舒適。🌟#半筋半肉紅燒牛肉麵這招牌菜好正!牛肉麵的湯頭濃郁,帶著濃厚的牛肉香氣,而牛肉大件,非常嫩滑,有一半是筋,一半是肉,吃起來口感豐富。湯裡還有蔬菜和配料,增添了口感的層次感。🌟+甘梅脆地瓜 ($ 14)🌟+ 台灣香酥骨 ($ 16)加十零蚊就有一份#甘梅脆地瓜和#台灣香酥骨 。甘梅脆地瓜是好正宗!地瓜炸得金黃酥脆,外層撒上甜甜的甘梅粉,吃起來酸酸甜甜,非常開胃。香酥骨外層酥脆,內裡肉汁豐富,搭配店家特製的醬汁,味道更加美味。🌟#日月潭奶茶茶香濃郁,加上適度的甜度和奶香,非常順口。🌟#芋圓仙草材料豐富,份量足,仙草凍口感滑順,搭配著Q彈的芋圓,清爽又美味。呢間餐廳係我最近食過最地道的台灣菜,能夠係屯門食到好有驚喜。不僅牛肉麵美味,其他的小吃和飲料也相當出色。店內的氛圍舒適,服務態度也很友好。如果你喜歡台灣小吃,可品嚐一番!

🌟#半筋半肉紅燒牛肉麵

🌟+甘梅脆地瓜 ($ 14)
🌟+ 台灣香酥骨 ($ 16)

🌟#日月潭奶茶
茶香濃郁,加上適度的甜度和奶香,非常順口。

🌟#芋圓仙草