2024-03-17
🥡🍜🥢滋味台湾夜市小食☑️招牌红烧牛肉面🍜-$75牛肉面个汤底几好味,微辣惹味,面条烟靭有咬口,有两旧已经索晒汁嘅萝卜,而牛肉都有好多件,已经煮得好腍好入味。仲会配埋酸菜同埋葱花。🆗蒜泥白肉 -$18可能因为食开谭仔嘅蒜泥白肉,expect上面会有一大堆蒜泥,但呢度嘅蒜泥白肉上面就冇咗𠮶啲蒜泥,相对失色同埋冇咁浓味,有少少失望,但下面有青瓜垫底,同埋个汁酸酸地都OK好味。☑️肉松双重起司蛋饼🍳 -$42冇谂过呢个蛋饼都好厚身,切开咗四大件,每件都胀卜卜,好足料,有拉丝嘅芝士,好多肉松,而蛋饼嘅皮都好脆,整体嚟讲好夹好好食😋🆗试管盐酥鸡🐣-$42盐酥鸡好大粒,有8大件,但其实好厚炸粉,不过都炸得好脆,同埋里面嘅鸡肉都唔会过老。试管🧪有六款味粉,分别有海苔味、芝士味、梅子味、孜然粉、紫薯味、及辣粉,大家可以随便倒落去啲盐酥鸡度,试吓唔同味道嘅混合,呢个gimmick 系几得意嘅,而我就几钟意梅子酸酸地嘅味道。☑️蚵仔煎🫓-$48蚵仔煎喺台湾夜市小食必食之一,呢度嘅蚵仔煎都几有台式风味,好足料,里面有大量嘅生菜、葱花同埋蚵仔,亦都有蛋喺入面,配上烟靭嘅粉浆,同埋独特嘅调味酱,系绝对值得叫嘅小食👍🏻
滋味台湾夜市小食
☑️招牌红烧牛肉面🍜-$75