2023-09-17 130 浏览
一直想试和牛88呢间餐厅,试吓佢哋最出名嘅冲绳石垣和牛,最近发现佢由铜锣湾搬咗去我Office太古站附近,即刻同同事试吓,食物质素非常高,而且坐得好舒服,值得大家嚟试下:🟠和牛藜麦牛油果沙律和牛的鲜嫩与藜麦的香气相互衬托,再加埋牛油果的滑顺口感,一次过满足几种愿望🤩⚪️自家制芝士豆腐豆腐柔软细致,配埋浓郁的芝士味,食落去好有幸福嘅感觉🥰🟡日本产和牛西冷三文治见到餐牌已经好想食,一咬落去肉汁就爆晒出嚟,口感一流。和牛肉质鲜嫩多汁,多士烤得焦脆,好夹!👍🏻🟢极上五款和牛烧肉拼盘呢个拼盘有5款不同部位的和牛(包括肉眼、牛板腱、西冷、赤身),我自己就最钟意牛板腱,脂肪较少,又有咬口而且肉味浓郁!依个拼盘够晒大,两至三个人食都得!😍😍🔵饮品:Blue Coconut Soda带有淡淡的椰子味,仲有椰子雪糕,绝对系夏天清暑好选择!🟣饭品:牛牛冰除咗卖相好得意,柚子味酸酸甜甜,配埋和牛一齐食,可以中和油腻感!

🟠和牛藜麦牛油果沙律

⚪️自家制芝士豆腐
豆腐柔软细致,配埋浓郁的芝士味,食落去好有幸福嘅感觉🥰

🟡日本产和牛西冷三文治

🟢极上五款和牛烧肉拼盘

🔵饮品:Blue Coconut Soda
带有淡淡的椰子味,仲有椰子雪糕,绝对系夏天清暑好选择!

🟣饭品:牛牛冰